eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma

A hagyományok miatt áll garázsban 30 új mentőautó

Az InfoRádió úgy tudja, hogy 30 új mentőautót azért nem állítottak még szolgálatba december óta, mert nincs meg a rendszámuk és a forgalmijuk. Az Országos Mentőszolgálat ugyanis ragaszkodik a hagyományokhoz.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök még karácsony előtt adott át 30 új mentőautót az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ). Az ellenzéki Fidesz napokkal később azt sérelmezte, hogy a járművek még mindig nem álltak forgalomba.

Az InfoRádió megkereste az Országos Mentőszolgálatot, ahol Győrfi Pál szóvivő elmondta: az OMSZ tehet arról, hogy az új autók még mindig garázsban állnak.

„Az Országos Mentőszolgálat vállalt még néhány nap szolgálatot a régi autókkal, annak érdekében, hogy ez a 30 új autó már a mentőszolgálat tradicionális rendszámait kaphassa. Szerettünk volna visszatérni azokhoz a hagyományokhoz, melyek a mentőknél az „MA” rendszámokat, a két betű négy szám kombinációjából álló rendszámokat jelentették. Lehet, hogy kívülállónak ezek feleslegesnek tűnnek, de számunkra egyfajta szimbólumot jelentenek, méghozzá egy olyan korszakét, amikor a mentős munka megbecsültnek számított és a mentődolgozók pedig képviselték mindazokat az értékeket, amelyekre büszkék vagyunk, és amelyeket szeretnénk a jövőben is képviselni.”

Győrfi Pál elmondta még, hogy egy-két napon belül a mentők megkapják a rendszámokat, és szolgálatba állhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×