INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Pert indít a főváros a csepeli ingatlanügyben

Infostart / InfoRádió
Demszky Gábor főpolgármesteri jogánál fogva megtámadja a bíróságon a csepeli szigetcsúcs eladási szerződését - mondta az InfoRádiónak Bőhm András, a fővárosi SZDSZ-frakció vezetője. A főpolgármester a perrel azt kívánja elérni, hogy a bíróság nyilvánítsa semmisnek az ingatlan adás-vételi szerződését.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy a fővárosi vezetés már dolgozik a keresetlevélen, amit várhatóan jövő év elején nyújtanak be.

A fővárosi SZDSZ frakcióvezetője, Bőhm András az InfoRádiónak azt mondta: a per fő indoka az, hogy a csepeli szigetcsúcs eladása sérti a főváros szabályozási terveit, mert megakadályozza azokat a hosszú távú elképzeléseket, amelyeket Budapest az eladott területen tervezett.

Bőhm András ugyanakkor nem zárta ki, hogy a per ellenére is megegyezzenek a földterületet megvásárló spanyol céggel. A fővárosi SZDSZ frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a korábbi híresztelésekkel szemben a Fadesa eddig semmilyen kötelező érvényű ajánlatot nem tett azzal kapcsolatban, hogy a főváros terveinek megvalósításához felajánlana bizonyos általa megvásárolt területeket.

A csepeli polgármester korábban azt nyilatkozta, hogy azért adták el a területet, mert 15 éven át csak ígéreteket kaptak a fővárostól, ugyanakkor konkrét építkezés nem történt.

A fővárosi SZDSZ frakcióvezetője szerint a csepeli fejlesztések nem csupán egy városrész, hanem egész Budapest érdekét szolgálják.

A nyílt pályázat nyertese, a spanyol ingatlanfejlesztő cég ugyanakkor már a héten átutalta a négy észak-csepeli telek vételárát, 11,3 milliárd forintot. A FADESA egyelőre csak annyit közölt, hogy a megvásárolt csepeli telkeken egyedi építészeti megoldásokat kíván alkalmazni.

Kapcsolódó hang

Interjú Bõhm Andrással, az SZDSZ fõvárosi frakcióvezetõjével
 


A címlapról ajánljuk