eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kevesebb uniós pénz juthat a budapesti vállalkozóknak

A szerdai uniós döntés szerint kevesebb állami támogatást kaphatnak a közép-magyarországi régió vállalkozásai. Ugyanakkor 140 millió euróval növekedett a régió által az infrastrukturális beruházásokra lehívható keret. Ezt Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes mondta az InfoRádióban.

A regionális támogatásokat 2013-ig szabályozó európai uniós rendelkezés szerint a vállalkozásoknak adható állami támogatás Pest megyében átmenetileg 30 százalékos felső határt kapott, Budapesten 2007-től 35-ről 25 százalékra csökkent, majd 2011-ben 10 százalékra.

Bakonyi Tibor régiós ügyekért felelős főpolgármester-helyettes az InfoRádióban elmondta: az infrastruktúra-fejlesztési projekteknél az összérték akár 85 százaléka is finanszírozható az Európai Unió kohéziós alapjaiból.

Bakonyi Tibor közölte: a Nemzeti Fejlesztési Hivatal becslése alapján a közép-magyarországi régió 2007 és 2013 között 1,5 milliárd euró, mintegy 440 milliárd forint fejlesztési támogatáshoz juthat az uniós forrásokból.

A főpolgármester-helyettes szerint először az észak-déli gyorsvasút - másnéven az 5-ös metró -, és a dél-budai szennyvíztisztító megépítését támogathatja az EU.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×