eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elmaradt a ferihegyi sztrájk

Elmaradt a csütörtök délutánra meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájk a Ferihegyi repülőtéren. A Budapest Airport Rt. szóvivője az InfoRádióban elmondta: a szakszervezetek vállalták, hogy február elejéig nem szüntetik be a munkát. Hilmer Sándor, a sztrájkbizottság elnöke szerint legfontosabb céljuk a továbbfoglalkoztatási garanciáról szóló megállapodás volt.

A cég szóvivője, Fórika Ibolya az InfoRádióban elmondta: cserébe a Budapest Airport Rt. március elsejéig egyetlen dolgozóját sem bocsátja el. A tárgyalások tovább folytatódnak.

Hilmer Sándor, a sztrájkbizottság elnöke az InfoRádióban azt mondta: a megállapodás a leányvállalatok munkavállalóira is vonatkozik.

Hilmer Sándor szerint a szakszervezetek legfontosabb célja a továbbfoglalkoztatási garanciáról szóló megállapodás volt. A sztrájkbizottság elnöke hangsúlyozta: ideiglenes megállapodásról van szó, de a jelenlegi megegyezéssel mindkét fél időt nyert. Bérekről egyelőre nem esett szó.

Szerdán a BA Rt.-nél működő sztrájkbizottság azt közölte: csak akkor áll el a munkabeszüntetéstől, ha megvalósul a jövő évre kért 12 százalékos béremelés, és megfelelő továbbfoglalkoztatási garanciát kapnak a szakszervezetek.

A sztrájkbizottság - szintén a szerdai tárgyalások végén - azt közölte, hogy a Budapest Airport Rt. privatizációs pályázatának nyertese, a brit BAA képviselője megfenyegette a testület tagjait.

A közlemény szerint a képviselő azt mondta: a munkabeszüntetésben részt vevő dolgozók azonnal elveszítik a munkájukat.

A Budapest Airport Rt. korábban 4,5 százalékos béremelést javasolt, és azt kérte, hogy a tárgyalásokat január közepéig halasszák el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×