INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

Elkerülheti a csődöt a BKV

Infostart / InfoRádió

Plusz 20 milliárd forintos kiegészítő támogatást kapott a Budapesti Közlekedési Vállalat Rt. az állami költségvetésből - közölte a főpolgármester. Demszky Gábor azt is elmondta, hogy a régió 140 millió eurót kaphat 2007-2013 között az uniós büdzséből.

A közlekedési cég az eredetileg tervezett 12 milliárd forintos közlekedési normatívával és a diák-nyugdíjas bérletek 18 milliárd forintos árkiegészítésével együtt így mintegy 50 milliárd forintos állami támogatásra számíthat jövőre.

Demszky Gábor főpolgármester szerint ez az összeg elegendő lesz a BKV működésének fenntartására 2006-ban.

Demszky Gábor közölte: az állam jövőre 2 milliárd forinttal támogatja az autópályák bevezető szakaszainak a felújítását.

A főpolgármester arról is beszámolt, hogy az uniós költségvetésből a Budapestet is magában foglaló központi régió összesen 140 millió eurót kaphat 2007 és 2013 között.

Demszky Gábor elmondta: elszámolható lesz a vissza nem igényelhető áfa és az uniós támogatások akár 85 százalékát is elérhetik egy-egy beruházás költségének.

A tájékoztatás szerint a következő hónapokban további projekteket készítenek elő a Podmaniczky-programból, amelyeket az unió támogathat.

Demszky Gábor emlékeztetett: még az idén 80, jövőre pedig 146 kilométer utat újítanak fel. Megjegyezte: jövőre az állam nemcsak az idén bevezetett kiegészítő támogatással, hanem más módon is hozzájárul a fővárosi utak felújításához, ami további 3 milliárd forinttal növeli az utak rekonstrukciójára fordítható összeget.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018