eur:
394.26
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Áder szerint vége a "trükközés időszakának"

Fidesz megkezdi a költségvetés rendbetételét, ha hatalomra jut. Erről a Fidesz frakcióvezetője beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

„A trükközés időszakát be kell fejezni” – jelentette ki Áder János. Hozzátette: nincs értelme folytatni, azokat a számviteli és költségvetési „trükköket”, amelyeket kifogásolt az Állami Számvevőszék, az Európai Bizottság és a Fitch nemzetközi hitelminősítő intézet.

„Ha ezt nem tennék meg, akkor az ország nagyon drága árat fizet” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Áder János szerint a magas költségvetési hiány miatt Magyarország rövidebb futamidővel, magasabb kamattal kap hitelt. Emiatt több pénzt kell a kamatok törlesztésére fordítani, és kevesebb marad közcélokra.

A Hankook dél-koreai gumiabroncsgyártó cég magyarországi beruházásának állami támogatásáról a frakcióvezető azt mondta, hogy a kormány döntését nem készítették elő megfelelően.

Áder János emlékeztetett arra, hogy a Hankook 20 milliárd forintot kap 1.500 munkahely létesítéséhez, míg a Michelin 1,5 milliárd forintért 300 új álláshelyet hozott létre.

„Az aránytalanság több mint elgondolkodtató” – mondta a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×