eur:
368.94
usd:
344.97
bux:
48394.55
2023. június 7. szerda Róbert

Erdő Péter szerint világosan rendezett az állam és az egyház viszonya

Az esztergom-budapesti érsek szerint ma Magyarországon az állam és az egyház viszonya nagyon világosan rendezett.

Erdő Péter bíboros, prímás ugyanakkor azt mondta: gondot jelent, hogy a társadalomban megvan az igény az egyház nagyobb szerepvállalására, egyebek mellett az oktatás és a szociális ellátás területén, de ezt a tevékenységet gyakran harag és gyűlölet kíséri.

A magyar katolikus egyház első embere egy váci adventi rendezvényen vett részt, ahol kijelentette: Magyarország létének és kultúrájának legfőbb forrása a katolikus hit.

A kereszténység Szent Istvántól kezdve fontos szerepet töltött be a nemzet kialakulásában és megmaradásában - mondta Erdő Péter.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Óvatos mozgások a tőzsdéken, iránymutatásra várnak a befektetők

Óvatos mozgások a tőzsdéken, iránymutatásra várnak a befektetők

A hét korábbi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, és úgy látszik, hogy az amerikai adósságplafon-megállapodás utáni rali lendülete mostanra gyakorlatilag teljesen kifulladt. Ezzel párhuzamosan a befektetők már inkább az új impulzusokra várnak, ilyen lehet az amerikai jegybank jövő heti kamatdöntése, ahol a piac széles körben arra számít, hogy a Fed most már szünetelteti a kamatemeléseket – ehhez képest egy meglepő lépés például hozhatna nagyobb mozgást piacon, de alapvetően inkább a jegybanki kommunikáció lesz fontos. Viszont a mai naphoz visszatérve, az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, miután az országból érkező külkereskedelmi adatok további lassulást mutattak. Ami pedig ez európai piacokat illeti, a kereskedés első szakaszában inkább negatív irányú mozgások alakultak ki, bár hozzá kell tenni, hogy az elmúlt napokhoz hasonlóan ma is csak mérsékeltek az elmozdulások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 10:46
×
×
×
×