eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ünnepi vészhelyzet a véradásban

Ünnepi vészhelyzet a véradásban

Minden munkanapon, országszerte csaknem 400 helyen várják a véradókat a karácsonyi ünnepek előtt.

Az év vége felé általában megcsappannak a vérkészletek, ezért az ünnepek megkezdése előtt már felhívják a véradók figyelmét  arra, hogy országszerte továbbra is várják azokat, akik szívesen adnának vért.

Nagyon nagy szükség van arra, hogy eljöjjenek,

ezért aki úgy gondolja, minden további nélkül be tudja ütemezni valahova az ünnepek előtti rohanásba azt a fél órát, órát, hogy vért adjon– mondta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese az InfoRádiónak utalva arra, hogy szinte az egész országban megtalálhatóak a véradás helyszínei.

Naponta 60-70 helyen lehet majd vért adni, gyakorlatilag minden munkanapon az intézeteinkben és kiszállásos helyszíneinken is" – mondta Nagy Sándor, és hozzátette, hogy a Vöröskereszt és az OVSZ honlapján, vagy a veradas.hu-n is meg lehet nézni, hogy melyek a legközelebbi véradási helyszínek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×