eur:
388.99
usd:
363.38
bux:
68197.87
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Toroczkai László polgármester a Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselővel az illegális migrációról tartott lakossági fórumon Ásotthalmon 2015. február 7-én.
Nyitókép: Rosta Tibor

Kemény ellenzékiséget ígér a Mi Hazánk a parlamentben, ha kell

A közmédia vendége volt kedd reggel a párt elnöke, Toroczkai László.

Ádáz és nagyon kemény ellenzéke lesz a Mi Hazánk Mozgalom a kormánynak, ha olyan lépéseket tesz, amelyek ártanak Magyarországnak - mondta a mozgalom elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

Toroczkai László szerint

"elképesztő" elhallgatás és cenzúra övezte a párt kampányát,

példaként megemlítette, hogy a Facebook törölte az oldalukat, sőt kibertámadás érte a honlapjukat. "Tehát sorolhatnám, hogy milyen módon próbálták megakadályozni, hogy parlamentbe kerüljünk" - tette hozzá.

A politikus rendkívül fontosnak tartja, hogy a megszerzett hét mandátumuknak köszönhetően sikerült parlamenti frakciót alakítaniuk, és bekerülhetnek a bizottságokba. Így

hasonló méretű lesz a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti frakciója, mint például a Jobbiké

- hívta fel a figyelmet.

"Mi egy egészen újfajta párt vagyunk és új színt viszünk majd - azt gondolom - az Országgyűlés munkájába; szerintem óriási szükség volt már végre egy olyan pártra, amely nem úgy működik, mint akár a Fidesz, akár ezek a balliberális pártok" - fogalmazott Toroczkai László.

Szerinte a balliberális pártok úgy működnek, hogy bármilyen javaslat érkezik egy másik párttól, azt lesöprik az asztalról.

Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy Magyarországnak jobb legyen, ezért ami "jó javaslat" a magyarok és az ország számára, azt elképzelhető, hogy támogatni fogják a Mi Hazánk képviselői is.

Toroczkai László szerint azért alapították a pártot, mert úgy látták, hogy szükség van egy "harmadik erőre" a parlamentben, de ez azt is jelenti, hogy

lehetnek olyan ügyek, amelyekben együtt szavaznak a kormány-, illetve az ellenzéki pártokkal.

A politikus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hozzátette azt is, nagyon jó volna, ha lennének olyan törvényjavaslatok, amelyeket akár egységesen megszavaznának a parlamenti pártok.

"Az a színház, ami nagyon sokszor már teljesen méltatlan a nemzet templomához, a világ legszebb Parlamentjéhez (...), ez a fajta politizálás biztos, hogy távol áll tőlem és távol fog állni a Mi Hazánk Mozgalomtól. Mi szeretnénk tényleg komolyan venni azt, hogy ilyen óriási felhatalmazással - hiszen egy nagyon magas választási részvétel tükrében - tudtunk nagyon simán bejutni a parlamentbe" - fogalmazott Toroczkai László.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mégis mitől lett ilyen erős a forint néhány nap alatt?

Mégis mitől lett ilyen erős a forint néhány nap alatt?

Nagyot fordult a világ néhány nap alatt a forinttal: amíg nemrég úgy tűnt, hogy akár ismét a 400-as szint közelébe gyengülhet a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, addig az elmúlt napokban látott erősödés után már egy kritikus szinten billeg a jegyzés, amit ha sikerül letörnie a forintnak, akkor több havi csúcsára is erősödhet. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutat jelenleg a technikai kép az EUR/HUF esetében, valamint azt is, hogy milyen tényezők állnak a mostani forinterősödés hátterében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×