eur:
394.29
usd:
370.2
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Dúró Dóra, a Mi Hazánk európai parlamenti képviselőjelöltje a mozgalom hatvani lakossági fórumán 2019. május 22-én.
Nyitókép: Komka Péter

Letiltotta a Facebook a Mi Hazánk közösségi oldalát – jogi lépésekre készül a párt

A választás hetében tiltotta le a Facebook a Mi Hazánk Mozgalom közösségi oldalát, a párt ezért jogi útra tereli az ügyet.

A Facebook a Mi Hazánk Mozgalom oldalának törlésével tudatosan beavatkozik a magyar országgyűlési választások eredményébe – jelentette ki Dúró Dóra független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán közzétett videóban. A párt politikusa szerint „már eddig is sújtotta a Facebook jogellenes cenzúrája a Mi Hazánkat, de az, hogy egy országos listát állító párt hivatalos oldalát törlik éppen a kampányidőszakban, az országgyűlési választás hetében, ez eddig példátlan”.

Dúró Dóra a részletekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy az oldal megszüntetéséről nem kaptak semmiféle értesítést. Mint fogalmazott, a cenzúra egy olyan oldalt vett el tőlük, amin megközelítőleg félmillió embert értek el az elmúlt egy hónapban, miközben indoklás gyakorlatilag nincsen. „Annyit írtak, hogy a közösségi elveket sértettük meg, de nem jelöltek meg semmilyen konkrét tartalmat, konkrét posztot” – fűzte hozzá.

A független országgyűlési képviselő jelezte, hogy jogi útra terelik az ügyet: a Mi Hazánk Mozgalom egyfelől a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul, másrészt – a választás rendje elleni bűncselekmény miatt – feljelentést tesz. Dúró Dóra arra is emlékeztetett, hogy korábban egyszer már előfordult, hogy a párt hivatalos Facebook-oldalát, ahogyan fogalmazott: törölte a cenzúra egy 1956-as plakát miatt, amit a párt egy október 23-i megemlékezés kapcsán posztolt. Akkor 85 ezer követője volt az oldaluknak – tette hozzá.

A politikus a követőit arra kérte, hogy tájékoztassák a közvéleményt a párt híreiről és eseményeiről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×