eur:
389.54
usd:
363.92
bux:
67966.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő felszólal a koronavírus elleni védekezésről szóló törvénytervezet általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Mégsem indul el a választáson Varga-Damm Andrea

Óbudán indult volna ellenzéki, de nem közös jelöltként. Nem kíván részt venni a kétosztatú versengésben.

Varga-Damm Andrea, a Reformerek vezetője, a Jobbik korábbi politikusa, jelenleg független parlamenti képviselő megváltoztatta korábbi döntését, és mégsem indul ellenzéki, de nem közös jelöltként Óbudán április 3-án. A bejelentés érdekessége, hogy alig két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy mivel a jelenlegi ellenzék nem tudja leváltani Orbán Viktort, szükség van az ő indulására.

"Mi nem álljuk útját a kormányváltásnak. A nemzet lelki és mentális mélyrepülésének okozói, a Fidesz és a baloldal, küzdjenek meg egymással. s viseljék következményét mindannak a bűnnek, amelyeket a néppel szemben elkövettek" - olvasható a Facebook-üzenetben, amelyet a szerdai bejelentő videó fölött a párt elhelyezett.

A Varga-Damm Andrea párttársa a videóban arról beszélt, hogy "két illuzionista bohóc" irányít és akar irányítani mindent, nem akarva, hogy más is beférjen a térbe. Varga-Damm ehhez azt tette hozzá, hogy a Reformereket senki se emlegesse úgy, hogy bármelyik politikai oldal esélyeit rontotta. "Senki ne süsse ránk azt, hogy miattunk esetleg nem nyerte meg a választást."

Szerinte "a két tábor, a baloldal és a Fidesz olyan mértékben tönkre tették a társadalmat, hogy bizony, ennek következményeit nekik kettőjüknek kell viselnie".

Varga-Damm állítja, megvan az induláshoz szükséges 500 aláírása, de inkább mindenki azt válassza egyéniben, akit a legalkalmasabbnak tart.

A politikus ígérete szerint ezentúl európai témákkal kíván foglalkozni.

Korábban Volner János, egy másik egykori jobbikos politikus is úgy döntött, hogy nem indul a választáson.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×