INFORÁDIÓ
2023. február 8. szerda
Aranka

választás 2018

pálffy ilona

valasztas.hu

A neten is óriási az érdeklődés: az NVI honlapja sem bírta

A neten is óriási az érdeklődés: az NVI honlapja sem bírta

Infostart / MTI

A Nemzeti Választási Iroda az urnazárás utáni előzetes eredményadatokat is a jelenleg működő technológiával teszi közzé - közölte Pálffy Ilona, az NVI elnöke. Az NVI délelőtt a nagy érdeklődésre tekintettel egy nagyobb teherbírású megoldásra állította át a www.valasztas.hu oldalt.

Pálffy Ilona elmondta: a napközbeni adatok 7 órás jelentésénél észlelte az NVI, hogy kimagasló az érdeklődés a www.valasztas.hu honlapon megjelenő részvételi adatok iránt.

Ezért a 9 órás jelentés alatt a rendkívül magas érdeklődés zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a honlapot az NVI átállította egy nagyobb teherbírású megoldásra - tette hozzá, felidézve, hogy erről a technikai megoldásról az április 5-én tartott tájékoztatón már informálták a pártokat.

Mint mondta, az átállítás idején átmeneti szolgáltatáskiesés volt tapasztalható. Az új megoldás üzembe állítása óta azonban a napközbeni adatok megjelenítése üzemszerűen és folyamatosan működik.

Pálffy Ilona egy kérdésre válaszolva elmondta: korábban már tesztelték a választási honlapot, de ekkora terhelésre nem számítottak.

Közölte azt is, hogy a mozgóurna iránti kérelem benyújtása is akadálymentesen megtehető. (Mozgóurnát délután 3 óráig lehet kérni.)

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018