eur:
394.31
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Új játékszabályokat vezetne be Karácsony Gergely és Reiner Hoffmann

Új játékszabályokat vezetne be Karácsony Gergely és Reiner Hoffmann

Ha az MSZP-Párbeszéd április 8-án megkapja a választók bizalmát, akkor visszavezeti Magyarországot Európába - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten, miután találkozott Reiner Hoffmann-nal, a Német Szakszervezetek Szövetségének elnökével.

Karácsony Gergely a találkozó után tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: április 8-án a magyar választópolgárok nemcsak arról dönthetnek, hogy milyen lesz a magyar belpolitika, hanem végre leválthatják azt a kormányt, amely akadálya annak, hogy Európa magára találjon és elinduljon egy olyan úton, ami Magyarországnak és a kelet-közép-európai régió országainak alapvető nemzeti érdeke.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hozzátette: ha bizalmat kapnak, Magyarország hajóját visszavezetik Európába, mégpedig a szociális Európa irányába, egy olyan másfajta Európába, amely a válságokon túl tud lépni.

A teljes magyar társadalmat egy szociális, biztonságos és fejlődő Európa részeként szeretnénk látni a következő évtizedekben

- mondta.

 

Karácsony Gergely szerint a magyar emberek európai béreket és európai szociális biztonságot akarnak, és az a kormány, amely akadályozza ennek a kialakulását, a magyar munkavállalók, a magyar embereket érdekével szemben politizál.

Kifejtette: a Német Szakszervezetek Szövetségének elnökével egyetértettek abban, hogy Európának egységes bérpolitikára van szüksége. Ugyanakkor szerinte ez nem egy olyan "buta és leegyszerűsített" javaslat, mint amivel a Jobbik próbálja félrevezetni az embereket, hanem az egységes európai minimálbér-politikáról, egységes munkavállalói jogokról és az európai társadalmi egységről szól.

Új játékszabályokat vezetne be Karácsony Gergely és Reiner Hoffmann

Reiner Hoffmann arról beszélt: Európa nincs kimondottan jó állapotban, ezért fontos, hogy az európai tagállamok szoros együttműködésben egy politikai változást indítsanak el. Az embereknek látni kell a maguk életében, hogy Európa többet jelent, mint az európai közös piac, ehhez azonban egy erős szociális dimenzióra van szükség - tette hozzá.

Európában lényeges béremelésre van szükség a munkavállalók számára, mert semmi értelme annak, hogy az EU-n belül a tagállamok úgy próbáljanak egymással versenyezni, hogy egyre alacsonyabb béreket fizetnek és egyre hosszabb munkaidőt követelnek meg; a munkaerőpiac számára európai játékszabályokat kell meghoznunk, és ehhez az európai minimálbérszabályozás is szükséges - jelentette ki a német szakszervezeti vezető.

Megjegyezte: Berlinből nem tudja megállapítani, hogy a jelenlegi kormány kész-e arra, hogy ezt a fajta kurzusváltást támogassa Európában, ezért rendkívüli nagy érdeklődéssel és a kíváncsisággal érkezett Budapestre, ahol szeretne képet alkotni arról, hogy Magyarországon a választásokat követően lehetséges lesz-e a kormányváltás.

A találkozón részt vett Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke is.

Karácsony Gergely nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy kormányra kerülve beengedne-e migránsokat az országba.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Semjén Zsolt KDNP-elnök nyilvánosságra került svédországi vadászatáról, Karácsony Gergely azt mondta: Semjén Zsolt egy "korrupciós önvallomást" tett azzal, hogy a nyilvánosság elé tárta, milyen drága hobbikat űz. Hozzátette: egy politikus esetében különösen kényes, ha ez a hobbi drágább, mint amennyit a legális fizetése lehetővé tesz, és nyilvánvaló, hogy Semjén Zsoltnak csak "lopott pénzből" lehetett pénze erre, ezért távoznia kell a magyar közéletből.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×