eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Container cargo ship carrying container for business freight import and export, Aerial view container ship arriving in commercial port.
Nyitókép: AvigatorPhotographer/Getty Images

Veszélyes rakománycunami indul Sanghajból Európa felé

Újranyit a világ vezető kikötője a kínai nagyvárosban, és ez tovább gerjesztheti az inflációt a nyugati országokban.

Néhány hét, és újra beindulhat a világ legnagyobb kikötője, Sanghaj, de az örömbe aggodalom vegyül. Elemzők szerint az onnan az európai és amerikai kikötőkbe érkező hirtelen hajóáradat bénító inflációs hullámot okozhat a világgazdaságban.

"Fennáll a veszélye annak, hogy Sanghajból egy olyan rakománycunami érkezik, amely tovább ronthatja a rossz helyzetet" – mondja Simon Heaney, a Drewry tengerészeti tanácsadó cég ellátásilánc-kutatója a Telegraph című brit lapnak.

Sanghaj kikötője a lockdown alatt nyitva maradt, de a város lezárása nyomán jelentősen lassult a rakodás. A város megnyitásával párhuzamosan a kínai gyárak igyekeznek újraindítani működésüket, és megkezdeni a nem teljesített rendelések kielégítését.

Riasztóan közel van a csúcsszezon, amikor a hajózási forgalom erőteljesen felpörög a nyári szabadságolások előtt. A harmadik negyedév tömeges megrendelései azzal fenyegetnek, hogy fokozzák a nyomást Kínára, miközben az a korábbi rendeléseket próbálja teljesíteni.

"Lesz egy csomó rendelés, amit el kell szállítani. Képesnek kell lenniük arra, hogy kezeljék ezt" – mondja Josh Brazil, a Project44 logisztikai platform képviselője.

A helyzet további inflációs veszélyt jelent a Nyugat számára. Az új Covid-lezárások épp akkor jöttek, amikor biztató jelek mutatkoztak a még válságban lévő globális árufuvarozási piacokon.

A Freightos logisztikai platform szerint egy sztenderd méretű, úgynevezett „40 lábas konténer” Kínából Európába történő szállításának átlagos spot tarifái január végén 15 ezer dollár körül tetőztek, és azóta kicsit estek. A több mint 10 ezer dolláros ár azonban még mindig ötször magasabb, mint a pandémia előtt.

"Ha ez az effektus beindul, és hirtelen megugrik a kereslet, akkor a fuvarozási díjak ismét emelkedni fognak" – mondja Simon Heaney. A szállítóágazat új hajók és konténerek gyártásával próbál válaszolni, de ezek két év múlva állhatnak üzembe.

Az Ukrajna elleni orosz invázió nyomán a cégek gyorsan leállították ugyan oroszországi műveleteik egy részét, és ez némi kapacitást felszabadított, de a szankciók miatt az árukat érkezéskor több ellenőrzésnek vetik alá. Ez különösen Rotterdamban, Európa legnagyobb kikötőjében okoz fennakadásokat. A pandémia utáni először felpörgő forgalom hatalmas nyomás alá helyezte a kikötőket, amelyek egy ideig nem tudták fogadni a sok árut. A nyomás azóta csökkent, és ha Sanghaj nyitásakor kevesebb lesz a felgyülemlett kereslet, mint korábban, akkor a világgazdaság ezt kevesebb fájdalommal tudja megúszni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×