INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

németország

munkanélküli segély

bűnbanda

Elképesztő, hogy csalnak a kelet-európaiak a német segéllyel

Elképesztő, hogy csalnak a kelet-európaiak a német segéllyel

A német munkaügyi hivatal legfrissebb jelentésében nagyszabású csalásról számol be, amelyet bűnszövetkezetek szerveznek főleg román és bolgár állampolgárok közreműködésével, ezáltal milliós kárt okoznak az államkasszának.

Jól szervezett bűnbandák már jóideje kivetették hálójukat az Európai Unió keleti térségére, és az ott élő szegények hátrányos helyzetét saját meggazdagodásukra használják ki. Románul vagy bolgárul jól beszélő tagjaik már évek óta járják Románia és Bulgária munkanélküliség sújtotta térségeit, és paradicsomi lehetőségekkel szédítik az ott élő családokat.

Mint a nürnbergi központi munkaügyi hivatal jelentéséből kitűnik, sok esetben elegendő akár 100 euró is, hogy egy család felkerekedjen, és a bűnszövetkezet tagjainak útmutatása alapján valamelyik német városban telepedjen le, ahol az igéretek alapján munkalehetőség és lakás várja. S valóban, a családfőt a bűnszövetkezet – mint segédmunkást – hivatalosan alkalmazásába veszi, és még arról is gondoskodik, hogy a családnak legyen bejelentett lakása, ami valójában a legtöbb esetben egy komfort nélküli szobát jelent, vagy németek számára kiadhatatlan lakást.

Néhány hónap után a családfőt elbocsátják, és ekkor lendül igazán be az állam megcsapolása: a munkanélküliekre vonatkozó törvények értelmében az állást vesztett kelet-európainak, csakúgy, mint hasonló helyzetbe került németeknek, a havonta folyósított munkanélküli segélyen túl kifizetik a lakbérét, gyermekeik után pedig külön járulékot is kapnak.

Az összeg oroszlánrészét a bünszövetkezetek zsebelik be.

A minél nagyobb haszon biztosítására a bandák a munkanélküli segélyekkel kapcsolatos formaságok lebonyolítása után szinte azonnal hazatérésre kényszerítik az érintett családokat, és az így megürült lakásokba újabb áldozatokat csábítanak.

Mivel a német munkaügyi hivatalok időnként beidézik a segélyezett személyeket, a bűnszövetkezetek gondoskodnak arról, hogy a felszólításban szereplő személyek a meghatározott napon pontosan megjelenjenek az illetékes helyen.

A legtöbb csalást a Ruhr-vidéken, valamint Bremerhavenban és Neumünsterben észlelték. A Bild című lap értesülése szerint családonként havonta akár ezer eurót is keresnek a csalás kiagyalói.

Kapcsolódó hang

Csalás a munkanélküli segéllyel
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018