eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

Elképesztő, hogy csalnak a kelet-európaiak a német segéllyel

A német munkaügyi hivatal legfrissebb jelentésében nagyszabású csalásról számol be, amelyet bűnszövetkezetek szerveznek főleg román és bolgár állampolgárok közreműködésével, ezáltal milliós kárt okoznak az államkasszának.

Jól szervezett bűnbandák már jóideje kivetették hálójukat az Európai Unió keleti térségére, és az ott élő szegények hátrányos helyzetét saját meggazdagodásukra használják ki. Románul vagy bolgárul jól beszélő tagjaik már évek óta járják Románia és Bulgária munkanélküliség sújtotta térségeit, és paradicsomi lehetőségekkel szédítik az ott élő családokat.

Mint a nürnbergi központi munkaügyi hivatal jelentéséből kitűnik, sok esetben elegendő akár 100 euró is, hogy egy család felkerekedjen, és a bűnszövetkezet tagjainak útmutatása alapján valamelyik német városban telepedjen le, ahol az igéretek alapján munkalehetőség és lakás várja. S valóban, a családfőt a bűnszövetkezet – mint segédmunkást – hivatalosan alkalmazásába veszi, és még arról is gondoskodik, hogy a családnak legyen bejelentett lakása, ami valójában a legtöbb esetben egy komfort nélküli szobát jelent, vagy németek számára kiadhatatlan lakást.

Néhány hónap után a családfőt elbocsátják, és ekkor lendül igazán be az állam megcsapolása: a munkanélküliekre vonatkozó törvények értelmében az állást vesztett kelet-európainak, csakúgy, mint hasonló helyzetbe került németeknek, a havonta folyósított munkanélküli segélyen túl kifizetik a lakbérét, gyermekeik után pedig külön járulékot is kapnak.

Az összeg oroszlánrészét a bünszövetkezetek zsebelik be.

A minél nagyobb haszon biztosítására a bandák a munkanélküli segélyekkel kapcsolatos formaságok lebonyolítása után szinte azonnal hazatérésre kényszerítik az érintett családokat, és az így megürült lakásokba újabb áldozatokat csábítanak.

Mivel a német munkaügyi hivatalok időnként beidézik a segélyezett személyeket, a bűnszövetkezetek gondoskodnak arról, hogy a felszólításban szereplő személyek a meghatározott napon pontosan megjelenjenek az illetékes helyen.

A legtöbb csalást a Ruhr-vidéken, valamint Bremerhavenban és Neumünsterben észlelték. A Bild című lap értesülése szerint családonként havonta akár ezer eurót is keresnek a csalás kiagyalói.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×