INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

argentína

tengeralattjáró

keresés

Egyre többen keresik az eltűnt tengeralattjárót

Infostart / InfoRádió

Még mindig nem találják az Atlanti-óceánon eltűnt argentin tengeralattjárót, és most már nemzetközi egységek, köztük az egykori háborús ellenség, Nagy-Britannia haditengerészete is beszállt az akcióba.

Több ország 11 hajója és repülőgépek is keresik az Atlanti-óceánon múlt héten eltűnt San Juan argentin tengeralattjárót. Az uruguayi, chilei, brazil, perui, amerikai és brit hajók a San Juan tervezett útvonalát követik.

A tengeralattjárót múlt szerdán látták utoljára, két argentin haditengerészeti támaszpont között. Pénteken már arról számoltak be a hatóságok, hogy keresést indítottak.

Szombaton az a hír érkezett, hogy az eltűnt harci jármű megpróbálhatott kapcsolatba lépni az argentin haditengerészettel. A jelzéseket „elemzik, de eddig nem állapították meg, hogy valóban a legénységtől származnak-e” – mondták argentin források.

Egyelőre nem világos, hogy azokat egy műholdas vészjelzőrendszer továbbította-e, és nem sikerült bemérni, hogy honnan érkeztek a jelek. A New York Times jelentése szerint az Iridium műholdas telefontársaság szerint „nincs bizonyíték arra, hogy szerda óta használták volna a San Juanon található műholdas telefont”.

Az amerikai haditengerészet közben egy második hajót is küldött, amely mélytengeri mentésre alkalmas felszerelést is visz magával. A tengeri kutatást nehezítette a rossz időjárás,

az erős szél és a 6-8 méteres hullámok.

Az argentin haditengerészet szerint a dízel és elektromos meghajtású San Juannak két hétre elegendő oxigén és élelmiszerkészletei vannak.

A hatóságok egyelőre nem tudják, mi történhetett a tengeralattjáróval. A szabályzat értelmében kommunikációs hiba esetén a felszínre kell emelkedni. A San Juan fedélzetén 44 fő tartózkodik.

A címlapról ajánljuk

Nagy tűz a II. kerületben

Kigyulladt egy társasház a II. kerületben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018