eur:
388.95
usd:
362.14
bux:
68617.43
2024. május 8. szerda Mihály

Nácirajongó volt az oregoni tömeggyilkos

Egyre több derül ki a csütörtökön elkövetett, tíz áldozatot követelő amerikai diákgyilkosság hátteréről, és a tettesről. A 26 éves Chris Harper-Mercer angol családból származott, így angol riporterek is elkezdték felderíteni a részleteket. Már megtudták róla, hogy a hitleri nácizmus és az IRA nevű, ír szervezet terror-cselekményeinek a rajongója volt.

A fiatalember puskával nyomult az amerikai főiskola tantermeibe, ahol hasalj!-t parancsolt. A katedrán álló tanárt azon nyomban agyonlőtte. A földre vetődött tizennyolc éves diákokat egyenként állította fel, és megkérdezte tőlük a vallásukat. "Keresztény vagy? Jó. Akkor egy pillanat múlva találkozhatsz Istennel" - mondta, és már lőtt is.

A gyilkos apja, aki Angliából települt az Egyesült Államokba, elmondta a sajtó képviseiőinek, mennyire sokkolja a családot a tragédia, de a fiú mindig magának való, különös ember volt. Augusztus 26-án látta televízión az élő adást, amelynek során az interjút készítő riporternőt és az operatőrt agyonlőtte egy férfi, és az után azt írta a blogjára, hogy lám, korábban senki se ismerte a gyilkos nevét, és most egyszeriben világhírű lett. A társadalom magára hagyta, tehát "odacsapott" a társadalomnak.

Egy párkereső portálon Harper-Mercer Vaskereszt45 kódnévvel jelentkezett be, ami szintén jelzi, hogy a hitleri nácizmus híve volt.

A riportok arról is beszámolnak, hogy amikor Harper-Mercer lövöldözni kezdett az oregoni főiskolán, egy 30 éves, katonaviselt férfi úgy érezte, hogy nem nézheti tétlenül a gyilkosságokat, és megpróbálta lefegyverezni. Négy lőtt sebbel szállították kórházba, állapota szerencsére nem életveszélyes.

A fiatal tömeggyilkost végül a gyorsan a helyszínre érkező rendőrök lőtték agyon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×