eur:
389.13
usd:
361.23
bux:
68029.97
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A brit királykisasszonyra várva

A cambridge-i hercegi pár, Vilmos és Katalin második gyermekének - számítások szerint - az elmúlt szombaton kellett volna megszületnie. De késik. Immár igen valószínű, hogy a szülést mesterségesen fogják megindítani. Szerdán van a fiatalok harmadik házassági évfordulója, a gyerek megszületése ajándék lehetne az alkalomra. A londoni St. Mary's kórház előtt táborozók között növekszik az izgalom, hiszen bármikor odaérkezhet Katalin hercegnő.

A hagyománynak megfelelően az új királyi családtag megszületése után kirakják az állványt a Buckingham-palota kovácsoltvas díszkapujához, a szülészek által aláírt hivatalos közleménnyel. De Vilmos és Katalin korunk gyermekei, tehát még mielőtt a küldönc a kórháztól a királyi palotáig érhetne, minden érdeklődő hírt szerezhet az újszülött világra jöttéről, mert azonnal twitterre teszik a bejelentést.

Már bizonyos, hogy a második életévébe lépett kis György hercegnek húga születik. A kislány nevéről széleskörű találgatás kezdődött, egyesek Dianára tippeltek, mások a nagypapára, Károly trónörökösre utalóan, Charlotte-ra. De Diana csak egy volt. A fogadóirodák arra számítanak, hogy a hercegi pár másodszülöttjét Alice névre fogják keresztelni.

A St. Mary's kórház előtt hálózsákokkal felszerelve és brit nemzeti lobogókba burkolódzva napok óta várakozik egy főleg ifjú hölgyekből álló kis csapat. Számukra Vilmos és Katalin kedden kiflit és süteményt küldött reggelire. A dobozokon rózsaszín volt a masni, így abban már biztosak lehetünk - mondják a táborozók -, hogy kislány lesz az újszülött. De abban még nem, hogy meddig kell rá várni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×