eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Rekordeladásokat produkálnak a német autógyárak

A müncheni BMW autógyár újabb rekordot döntött, ugyanis a júliussal véget ért második negyedévben annyit gépkocsit adott el, hogy nyeresége 27 százalékkal, azaz csaknem kétmilliárd euróval emelkedett. A BMW üzleti sikere jelentősen összefügg azzal, hogy Németországban az év eleje óta kereken 3 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett személyautók száma.

A kiváló gazdasági mutatók biztatóan hatnak a nagyobb beruházásokra is, így az új gépkocsik vásárlása is felfelé ível. Legalább is erre utal az elmúlt hónapra vonatkozó adat, amely szerint júliusban csaknem 7 százalékkal több autó került forgalomba Németországban, mint júniusban. Az eladott gépjárművek több mint egy-harmada személygépkocsi volt. Köztük kiváltképpen a prémium márkák iránt szökött fel a kereslet, így a luxuskategóriába tartozó Porsche-ból 40 százalékkal többet vásároltak júliusban, mint még egy hónappal korábban.

A BMW kínálataiból 11 és fél százalékkal több fogyott, viszont csökkent a települések egyre csökkenő parkolási lehetőségeivel jól birkózó Mini és Smart iránti kereslet.

A külföldi gyártmányok között a legnagyobb kereslet a Volkswagen tulajdonát képező Skoda, valamint a francia Renault márkái iránt nyilvánult meg. Változatlanul csekély az érdeklődés az alternatív meghajtású autók iránt, a villamos energiával közlekedő kocsikból az elmúlt hónapban csupán 597-et helyeztek forgalomba Németországban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×