eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A brit pénzügyminiszter lánya ezért tanul kínaiul

George Osborne brit pénzügyminiszter ebben az évben már másodszor tett látogatást Kínában és arra a megállapításra jutott, hogy a két ország között jelentősen növelni kell a kereskedelmi- és idegenforgalmat. Különösen Hongkong alkalmas erre, hiszen valamikor brit gyarmat volt. A brit pénzügyminiszter kislánya kínai nyelvleckéket vesz, a nyelv tanulását ösztönözni fogják a brit iskolákban.

A brit kormány tisztában van a kínai nyitásban rejlő gazdasági és kulturális előnyökkel. Jelentősen növelni kell a kereskedelmi forgalmat a világ legnépesebb országa és Nagy-Britannia között - mondta újabb hongkongi tárgyalásai alkalmából John Osborne brit pénzügyminiszter. "Kína hatalmas gazdasági fejlődését nem veszélyes konkurenciának, hanem kiaknázandó lehetőségnek kell tekinteni" - tette hozzá.

Hogyan lehetséges még szorosabb kapcsolatokat kiépíteni?
Hiszen kínai cégek máris jelen vannak Angliában. Az ABP egymilliárd font értékű átalakítást végez a londoni dokknegyedben, s az ugyancsak kínai Wanda cég 700 millió font értékű megbízás alapján vasútvonalat épít.

A lehetőségek ezzel nem merültek ki. Kiaknázásukat szolgálhatja, hogy ötven angol iskolában, összesen mintegy háromezer diák számára lehetővé teszik a mandarin kínai nyelv elsajátítását, hogy új, tárgyalóképes nemzedék cseperedjen fel.

Fontosak a kínaiul beszélő britek az idegenforgalom szempontjából is. A kínai turista ugyanis a legnagyobb költekezők közé tartozik. London híres Oxford Street-i áruház-sorának egyik vezérhajója, a John Lewis, máris elfogadja a kínai bankkártyát, még kínai valutában is, és munkába állított kínaiul beszélő kiszolgálókat. A következő feladat, a látogató-vízumok beszerzésének egyszerűsítése kínaiak számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×