eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ecsetet ragadott a 43.

Ifjabb George Bush volt amerikai elnök beírta magát a történelembe az afganisztáni és az iraki háború megindításával. Úgy tűnik azonban, hogy a Fehér Ház egykori ura úgy érzi, másról is emlékezhetne rá az utókor, ezért szokatlan vállalkozásba fogott.

George Bush-t kormányzása idején sokan gyűlölték politikájáért vagy élcelődtek rajta sajátos és nyelvtanilag unortodox kifejezései miatt. A bírálók megkérdőjelezték értelmi képességeit, holott az ex-elnök jól beszél spanyolul és az ecsettel is jól bánik.

A kebelbarát Tony Blair, egykori brit miniszterelnök, aki az iraki háború során Bush legszorosabb szövetségese volt, most például arra számíthat, hogy újabb portré készül róla. Az alkotó nem más lesz, mint George Bush.

A volt elnök nem süllyedt búskomorságba azt követően, hogy búcsút mondott a Fehér Háznak, inkább ecsetet ragadott.

A New York Times azt írta, hogy Bush 19 olyan külföldi vezető portéját tervezi megfesteni, akik az ő kormányzása idején voltak hatalmon.

Szinte bizonyos, hogy az egyik modell Tony Blair lesz. Bush örömet szerezhet Silvio Berlusconinak és a nem igazán közeli barátnak tartott Vlagyimir Putyinnak, Jaques Chiracnak és Angela Merkelnek is.

Úgy tűnik, a volt amerikai elnök továbbra sem szalad el a kihívások elől. Eddig jobbára kutyákat és macskákat örökített meg, bár van egy szokatlan alkotása, amely őt magát ábrázolja a zuhanyban - igaz, sokak megkönnyebbülésére háttal.

Jerry Saltz ismert amerikai művészeti kritikus körmondatokba csomagolva, de azt mondta, hogy a festmények egy olyan ember képei, aki saját ambíciójával és egyben korlátaival is küzd.

Bush próbálkozott már tájképekkel is, de kedvenc témája kutyája, Barney volt, aki februárban pusztult el. A Bush család által kiadott képen mindössze egy rövid aláírás szerepel az USA 43. elnökétől - 43.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×