eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pazar edzőközpontban készülhet az angol válogatott - képek

Több mint 100 millió euróba került futballakadémián edzhetnek ezentúl Anglia különböző futball-válogatottjai: a férfiak, nők, ifik és öregfiúk. Ugyanakkor a korábbinál szigorúbb viselkedési kódexet is meghatároztak a játékosoknak.

A pénteki, San Marino elleni meccsre készülő Andy Caroll, Ashley Cole, Frank Lampard és a többiek önfeledten viccelődtek Vilmos herceggel és Katalin hercegnővel az angol futballválogatott új szuperedzőpályája megnyitóján. Az események kissé előrevetítik, hogy milyen viselkedést várnak tőlük a jövőben: nem káromkodós kirohanásokat a Twitteren, mint a legutóbb Cole tette, hanem maximum ártalmatlan humort. Vilmos herceg viccesen meg is jegyezte: ne rosszalkodjon, mert letilthatják a számláját.

Más és más szabályok vonatkoznak a játékosokra, amikor a nemzeti válogatott mezét viselik és amikor klubjukban játszanak. Annyi világos, hogy jobban fogják figyelni és büntetni a Twitteren és Facebookon történő megnyilvánulásokat. "A közösségi média használatát megértjük és támogatjuk, de amikor a válogatottal vannak, akkor a játékosoknak a csapat media illetékeseivel együttműködve kell kommunikálniuk. Amikor nincsenek a válogatottal, akkor tartózkodniuk kell szervezetek vagy személyek bírálatától" - adta értésükre az Angol Labdarúgó Szövetség.

A pazar észak-angliai edzőcentrum némiképp kárpótolhatja a szigorúságért az angol játékosokat: a komplexumban 11 külső pálya, egy sor kutató és egészségügyi központ is található. Az egyik pálya a Wembley pontos mása. No nem lelátókra kell gondolni, hanem arra, hogy a pázsit pontosan olyan gyepből és műszálas anyagból áll össze, mint a londoni. A centrum része egy teljes méretű, műfüves fedett futballpálya, egy 60 méteres sprintelő pálya, továbbá a reflexeket fejlesztő készülékek és a rehabilitációt elősegítő eszközök.

A Burton-upon-Trent-i komplexumot először 1975-ben álmodták meg, de csak mostanra készült el. Az építkezést megelőzte a hasonló franciaországi és spanyolországi edzőközpontok alapos tanulmányozása. Mindkét ország egy évtizeddel azután nyert világbajnokságot, hogy megépítette futball akadémiáit. A St. George Parkban akarják kiképezni a jövő edzőgenerációját is, amelytől azt várják, hogy sokkal több jó hazai focistát nevel fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×