eur:
389.92
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Négymilliárd dollár az esőerdők megmentésére

Négymilliárd dollárt szánnak az ENSZ tagállamai arra, hogy a fejlődő országokat esőerdőik megmentésében segítsék. A nagojai konferencián új határértékeket állapítanak meg az állat- és növényfajok védelmére.

Az ENSZ világélelmezési, illetve mezőgazdasági szervezete szerint az elmúlt évtizedben minden évben kevesebb erdőt vágtak ki, mint korábban. A trópusi esőerdők védelme azonban - a növény- és állatfajok megóvása, valamint a klímaváltozás elleni harc miatt - továbbra is kiemelt feladat.

Az ENSZ-tagállamok nagojai konferenciáján olyan megállapodás körvonalazódott, amely szerint négymilliárd dollárral támogatják a fejlődő országokat erdeik megóvásában. Az összeg eltörpül a bankszektor kimentésére költött százmilliárdokkal szemben.

Vita alakult ki azonban a pénz kezeléséről, és a nagojai tanácskozás feladata volt, hogy a jövő havi, mexikói klímatárgyalások előtt megállapodásra jussanak.

A Greenpeace aktivistái a héten számon kérték Pápua Új-Guineától, miért akar pénzhez jutni a program keretében, amikor nem áll készen a fellépésre, "de készen áll a pénz befogadására". Az aktivisták szerint a támogatási mechanizmust továbbra is bénítja a korrupció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×