eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Red Bull csapatnak piszkos a fantáziája

A hétvégén indul újra a Formula-1-es világbajnokság, és a tavalyi második helyezett Sebastien Vettel abban reménykedik, hogy szerencsét hozhat neki új autója, melynek ismét érzéki nevet adtak.

Úgy tűnik, a Red Bull csapatnak piszkos a fantáziája - már amikor arról van szó, hogyan nevezzék el versenyzői autóit. A német Sebastien Vettel, aki tavaly a brit Jenson Button mögött a második helyen végzett a Formula-1-ben, az előző szezont még egy Kate nevű kocsiban kezdte.

Ezt azonban összetörte Ausztráliában, és ekkor Kate kishúgával került közelebbi kapcsolatba - a kocsi azért kapta ezt a nevet, mert Kate-nél gyorsabb és agresszívebb volt. Vettel négyszer nyert vele futamot.

Úgy tűnik azonban, hogy Vettel nem hűséges típus, mert a kishúgot is lecserélte egy fiatalabb modellre. A Red Bull csapat annyira belejött a névadásba, hogy ezt a járgányt Luscious Liznek, azaz Buja Böbének nevezték el.

A Red Bull tavaly hat futamot nyert, és annak ellenére, hogy az idei évad nagy eseménye Michael Schumacher visszatérése a Mercedes színeiben, a honfitárs Vettelnek is komoly esélyeket adnak.

Schumachert lerohanták a riporterek, amikor Manamában 3három másik bajnok társaságában megjelent a nyilvánosság előtt. A felhajtást csak növelte a rivális Fernando Alonso főhajtása: "Michael bajnoki címei megismételhetetlenek, sportunk történetének részei" - mondta a spanyol pilóta, aki minden idők legjobbjának nevezte Schumachert. A 41 éves német legenda mögött üldögélő Jenson Button viszont nem hagyott ki egy szemtelenkedő megjegyzést. "Jó, hogy Michael visszatért, mert ismét fiatalnak érzem magam" - viccelődött. Schumacher vette a lapot, és bocsánatot kért, amiért elfelejtett egy kérdést, és ezt a korával magyarázta.

Visszatérve Vettelre, Schumacher honfitársa azt is elmondta, hogy a Red Bull kocsik technikailag az élmezőnyben lehetnek. De hogy Buja Böbe után tényleg forgatni fogják fejüket a nézők vagy csak Schumacherre figyelnek oda, az a szombati időmérő futamon derül ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×