eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szlovákiában is havazás nehezíti a közlekedést

Szlovákiában komoly gondokat okoz a mostani havazás. Akadozik a közúti forgalom.

A sűrű hóesés leginkább a fővárost és az ország nyugati részét sújtotta. Pozsonyban akadozik a forgalom, a dombos városrészekben több járat nem üzemel.

Az autópályákat tisztítják, de délelőtt le kellett zárni az egyik legforgalmasabb útszakaszt, a Nagyszombatból Pozsonyba vezető sztrádát, mivel Szenc mellett tömeges baleset történt, több mint 10 autó ütközött.

Komoly baleset történt a Magas Tátrában, Poprád közelében is. Közép-Szlovákiában a hegyi átkelők csak nehezen járhatóak, a Besztercebánya és Rózsahegy közötti hegyi utat lezárták a 10 méternél hosszabb járművek előtt.

Sűrű havazást jelentenek Árva és Kiszuca vidékéről, Zsolna környékén is több baleset történt. A meteorológusok elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, az előrejelzés szerint a havazás az ország keleti részére is kiterjed, és a helyzetet ronthatja a várható erős szél is.

Több helyen hóátfúvásokra, kisebb hóakadályokra kell számítani. A határátkelők forgalmában eddig nincs komolyabb fennakadás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×