eur:
393.41
usd:
369.12
bux:
65658.46
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A milánói dóm szobrával törték be Berlusconi orrát - képek

Kórházban töltötte az éjszakát Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök azt követően, hogy megtámadták egy politikai gyűlésen. A Berlusconi véres arcáról készült felvételek máris bejárták a világot. A kormányfő környezete a baloldali ellenzéket vádolta meg azzal, hogy Berlusconi-ellenes kampánya segítette elő a támadást.

.Az olasz tévénézőket sokkolta, amikor azt látták az este, hogy valamit hozzávágtak Silvio Berlusconihoz, akit testőrei gyorsan a kocsijába tuszkoltak. Pár perccel később még drámaibb pillanatoknak lehettek a szemtanúi, amikor a kormányfő véres arccal  kiszállt az autóból.

Késő estére kiderült, hogy egy mentálisan instabil, 42 éves férfi vágta az arcához a milánói székesegyház fémmodelljét. Berlusconinak betört az orra, és eltört két foga.

Közben a testőrök és a rendőrök elfogták a tíz éve pszichiátriai kezelés alatt álló Massimo Tartagaliát, akinek pszichiáterét berendelték a rendőrőrsre.

A támadás előtt a gyűlésen a konzervatív miniszterelnök egy tucatnyi tiltakozóval került szembe, akik bohócnak nevezték. Az AFP megjegyezte, hogy néhány évvel ezelőtt, Rómában egy kameraállvánnyal vágták fejbe a politikust.

A miniszterelnök környezete szerint a baloldali ellenzék kampányt folytat a miniszterelnök ellen és ez teremtette meg a légkört a támadáshoz.

A BBC azt jegyezte meg, hogy Berlusconinak nem volt jó éve. Egy hete kerültek nyilvánosságra egy maffiafőnök megjegyzései, amelyek szerint a miniszterelnöknek köze volt a Cosa Nostrához. Berlusconi dühösen utasította vissza a megjegyzéseket. A magánéletéről indult találgatások - és azok az állítások, hogy luxusprostituáltakkal tartott fenn kapcsolatot - oda vezettek, hogy felesége válópert indított ellene, és 43 millió eurót követel tőle.

Októberben az olasz Legfelsőbb Bíróság pedig érvénytelenítette azt a törvényt, amely hivatali idejére mentességet adott a kormányfőnek. Így januárban újrakezdődhetnek a Berlusconi elleni korrupciós perek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×