eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A maffiafőnök szerint Berlusconi nagyon megbízható volt

Olaszországban őrizetben várja tárgyalását a maffia második számú vezetője. A hatóságok azt követően fogták el a férfit, hogy Silvio Berlusconi miniszterelnököt megvádolták azzal: kapcsolatokat tart fenn a maffiával.

Ránézésre nehéz elhinni, hogy Gianni Nicchi lenne a hírhedt olasz bűnszövetkezet második számú vezetője. A mindössze 28 éves férfit a szicíliai Palermóban vették őrizetbe, hírügynökségek szerint egy olyan lakásban, amely néhány száz méterre van a városi bíróságtól - mindez azt jelképezi, hogy az igazságszolgáltatás mennyire tehetetlen volt az elmúlt évtizedek során.

Õrizetbe vették a harmadik számú maffiavezetőt, a 74 éves Gaetano Fidanzatit is, akit az észak-olaszországi Milánóban fogtak el.

Érdekes módon egy nappal azután csapott le a rendőrség, hogy egy volt maffiatag vallomásában azt mondta: Silvio Berlusconi miniszterelnök szövetségeseinek is közük van a szervezethez. A tanú volt főnöke szavaira utalt, aki szerint Berlusconi és Marcello Dell'Utri szenátor "annyira megbízható volt", hogy ennek köszönhetően mindent megkapott tőlük, amit akart. A segítség nyomán "az egész ország" a kezükbe került - mondta beosztottja szerint a Giuseppe Graviano maffiafőnök.

Úgy tűnt, Berlusconi nem is tagadta, hogy a letartóztatásoknak közük van ahhoz, hogy maffiakapcsolatokkal vádolták meg: "Ez a legjobb válasz azoknak a felelőtlen embereknek a rágalmaira, akik sárdobálással foglalkoznak" - mondta a miniszterelnök, aki határozottan tagadta az ellene felhozott vádakat, és azt mondta: kormánya tett a legtöbbet az utóbbi 20 évben a szervezett bűnözés elleni harcban.

Olaszország maffia-ügyekkel foglalkozó ügyésze szerint, ha ilyen ütemben fogják el a bűnözőket, akkor hamarosan a 30 körözött maffiafőnök rács mögött lesz.

A most letartóztatott második számú maffiavezér, Giani Nicchi apja is a szervezet tagja volt, és tavaly 18 év börtönre ítélték. Az ifjabb Nicchit két éve elítélték és azóta bujkált, hasonlóan a Milánóban elfogott Fidanzatihoz, aki hosszú időn át a palermói Cosa Nostra egyik főnöke volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×