eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Nyitókép: Unsplash

Nagy tisztogatásra készül a YouTube, több eszközt is fejlesztenek

A YouTube szerint 2025 elején indulhatnak el azok a funkciók, amelyek vasszigorral csapnak majd le azokra a tartalmakra, amelyek készítői visszaélnek mások arcmásával vagy hangjával.

Több eszközt is fejleszt a YouTube, amivel a tervek szerint a művészeket és a tartalomgyártókat védenék meg attól, hogy a képmásukat jogosulatlanul használja fel valaki. A cég közlése szerint a fejlesztés kísérleti jelleggel 2025 elején indul majd el: a rendszert arra képzik ki, hogy felismerje a mesterséges intelligenciával generált tartalmakat, amelyekben illetéktelenül szerepel arcképe és/vagy hangja – írja a hvg.hu.

A YouTube közlése szerint a fejlett rendszer lehetővé teszik az alkotók, színészek, zenészek és sportolók számára, hogy megtalálják a róluk készült deepfake-tartalmakat, majd ők maguk dönthetik el, hogy mi történjen az adott videóval. Mindez lehetővé teszi, hogy elválasszák például a paródiát, vagy a rajongók által készített tartalmakat azoktól, amelyek valamilyen negatív célt szolgálnak. Ilyen lehet az, amikor egy ismert színész arcát és hangját arra használják fel hackerek, hogy adományt gyűjtsenek, de a rászorulók helyett ők teszik zsebre a pénzt.

A YouTube egyelőre nem közölte, pontosan mikor indítja el az eszközét.

A mesterséges intelligencia által generált ének felismerésére szolgáló algoritmust a YouTube a Content ID rendszerébe építi be, így azt már akkor elkezdi kiszűrni, amikor a készítő megpróbálja azt feltölteni a platformra – olvasható.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×