eur:
384.69
usd:
353.79
bux:
69838.78
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Nyitókép: Unsplash.com

„Drámai” változást ígér a Google a böngészésben

Olyan új Chrome-variánst fejlesztett a Google, amely jelentős teljesítménynövekedést hoz a Qualcomm Snapdragon processzorokkal szerelt windowsos laptopok számára.

Kiadta a Google a Chrome böngésző újfajta, kifejezetten Qualcomm Snapdragon processzorai által meghajtott laptopokra optimalizált verzióját. Bár ilyenek már most is kaphatóak a piacon, a szoftvernek azok örülhetnek majd igazán, akik Snapdragon X Elite processzorral szerelt eszközt vásárolnak – számolt be a hvg.hu.

Mint olvasható, a Google az elmúlt hónapokban tesztelte a fejlesztését a Chrome fejlesztői változatában, a Canaryban, az eredményekkel pedig a jelek szerint elégedett a vállalat. A cég szerint az újfajta böngésző teljesítményében az eddigi változatokhoz képest „drámai” növekedés tapasztalható.

A Qualcomm szerint ezt nem volt nehéz összehozni, hiszen az androidos mobilokban régóta ott vannak a chipjeik, és a Google mérnökeivel már 16 éve dolgoznak ilyesmi optimalizáláson.

A Snapdragon X Elite-tel szerelt PC-k a tervek szerint az év második felében kerülnek majd fel a boltok polcaira. A chipet 12 Oryon mag hajtja, és a Qualcomm szerint kétszer nagyobb teljesítményre képest, mint az Intel 13. generációs Core i7-1360P és i7-1355U processzorai – ám eközben 68 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt azokhoz képest. A 4 nm-es technológiával készülő chip órajele 3,8 GHz-ről indul, és elérheti a 4,3 GHz-et is.

A Qualcomm szerint a windowsos játékok szinte teljes sebességgel futnak majd a gépen anélkül, hogy bele kellene nyúlni a kódjukba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×