eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Head shot close up young shocked woman looking at mobile phone screen, received bank debt notification. Stunned frustrated lady reading sms with unbelievable news on smartphone, making big eyes.
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Ütött az androidos hívásrögzítő alkalmazások órája

Bezárja az utolsó kiskaput is a fejlesztőik előtt a Google.

Erősen meg vannak számlálva az androidos hívásrögzítés napjai, 2022. május 11-től kezdve nem működnek majd többé a Play Áruházból letöltött célszoftverek, egy házirendváltoztatással a Google letiltja azokat – írja az Origo. A lépés nem érinti az okostelefonokba gyárilag beépített hívásrögzítést, egyes modelleken segédprogram nélkül is elérhető a funkcionalitás.

A magánszféra védelmére és az országonként eltérő törvényekre hivatkozva a Google már évekkel ezelőtt megkezdte a hívásrögzítés kivezetését, az Android 10-től már meg sem találhatóak a rendszerben az ehhez eredetileg kitalált programozási felületek. A hívásrögzítő appok fejlesztőinek sikerült megoldaniuk a problémát, az akadálymentesítésre kitalált API-n keresztül továbbra is képesek voltak kínálni a funkciót, ezt a kiskaput fogja most bezárni a Google.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×