eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Újabb vészfrissítésre szorul a Google böngészője

Egy újabb nulladik napi sebezhetőségre derült fény, amit kihasználva a hackerek távolról tudnak kódot futtatni a számítógépeken.

Vészfrissítést adott ki a Google azok számára, akik windowsos számítógépen, Linuxon vagy Macen használják a Chrome böngészőt. A 99.0.4844.84-es verzió egy nulladik napi sebezhetőséget zár be, hogy a hackerek ne tudják kihasználni.

A cég szerint a CVE-2022-1096 jelű biztonsági rést már a kiberbűnözők is felfedezték.

Ahhoz, hogy a frissítés települjön, csupán néhány kattintás szükséges: a menüből a Súgó, majd A Google Chrome névjegye menüpontokat kell megkeresni. Ha erre rákattintunk, a Beállítások menüben azonnal elindul a frissítés keresése, a szoftver pedig le is tölti a legújabbat, ha még nem az van telepítve. Ellenkező esetben arról tájékoztat bennünket a program, hogy a böngésző naprakész – írja a Hvg.hu.

A rést egy meg nem nevezett kiberbiztonsági kutató találta a Chrome V8 JavaScript motorban. Bár a hibát magát nem részletezte, a lényeg, hogy a segítségével távolról lehet kódot futtatni a célpont számítógépén.

A magyar híroldal emlékeztet, hogy nem ez az első ilyen vészfrissítés idén. Nemrég egy másik figyelmeztetést is kiadott a Google a Chrome felhasználói számára, amivel szintén egy komoly sebezhetőségre világítottak rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×