eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Bishkek, Kyrgyzstan - June 6, 2019: Asus Chromebook. A Chromebook for Education on a wooden desk.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Figyelmeztetést adott ki a Google a Chrome böngésző felhasználóinak

Egyre több támadásra számíthatnak – figyelmeztet a Chrome biztonsági csapatának vezetője.

A nulladik napi támadás olyan sebezhetőséget használ ki, amelynek létezése a szoftver készítője előtt nem ismert, így biztonsági javítás sem érhető el hozzá. Ezek mennyisége pedig drámaian emelkedik – idézi Adrian Taylort, a Chrome biztonsági csapatának vezetőjét a hvg.hu.

A Google szerint az, hogy a kiberbűnözők egyre szívesebben kutatják fel és használják ki a Chrome sérülékenységeit, egyrészt annak köszönhető, hogy a korábbi legfőbb célpontnak számító Flash technológia eltűnt a színről. Ezzel párhuzamosan nőtt a Chromium-alapú böngészők részesedése – két éve már nemcsak maga a Chrome ilyen, hanem a Microsoft is Chromium-alapokra ültette át Edge böngészőjét.

Adrian Taylor azt írja, a nyilvánosságra került hibák számának növekedéséhez az is hozzájárulhat, hogy a böngészőgyártók egyre transzparensebben működnek.

A Google nemcsak figyelmeztet a növekvő veszélyre, hanem tenni is próbál ellene: míg a Chrome 76-os verziójának idején (2019 nyarán) átlagosan 35 nap telt el a rést befoltozó biztonsági frissítés kiadásáig, ma ez már csak 18 nap. A vállalat ezt az időt is tovább kívánja csökkenteni a Chrome-verziók kiadásának felpörgetésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×