eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Washington, 2018. április 21.Bill Gates, a Microsoft amerikai számítástechnikai társaság alapító elnöke a humán tőkebefektetés hatásait elemző panelbeszélgetésen a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tavaszi ülésszakán az IMF washingtoni székházában 2018. április 21-én. (MTI/EPA/Pete Marovich)
Nyitókép: MTI/EPA/Pete Marovich

Bill Gates egy új világjárvány veszélyére figyelmeztet

A Microsoft társalapítója szerint résen kell lennünk, mert a koronavírus után újabb pandémia törhet ki, de immár egy másik kórokozó miatt.

Bill Gates a Munich Security Conference-nek volt a vendége, ahol elsősorban biztonságtechnikai témában kérdezték. A Microsoft társalapítója ugyanakkor nem kerülhette el azt a másik dolgot sem, ami ugyanúgy kihatással van a napjainkra: ez pedig a koronavírus-járvány.

Az az általános vélekedése, hogy a koronavírus után egy újabb világjárvány törhet ki. Ezt azonban valószínűleg egy másik kórokozó okozza majd. Azzal nyugtatta ugyanakkor közönségét, hogy most még a „ma” van, a koronavírus elleni küzdelmünk pedig jól áll: szerinte az oltásoknak köszönhetően drámaian csökkent a súlyos megbetegedések miatti kockázat.

A Microsoft társalapítója ugyanakkor rámutatott: nem szabad hátradőlnünk, az orvostechnológia fejlesztése mindennél fontosabb. Ha pénzt fordítunk rá, úgy hatékonyabban védekezhetünk a jövőbeni betegségek ellen is – hangsúlyozta a milliárdos a CNBC összefoglalója szerint, amit a Hvg.hu szemlézett.

A milliárdos ezután arra szólította fel a kormányokat, hogy azok már most fektessenek be a kutatásokba.

„Egy következő világjárványra nem olyan drága felkészülni.

Ez nem olyan, mint az éghajlatváltozás. Ha racionálisan cselekszünk, időben elkapjuk” – magyarázta az egészségügyi kérdésekben is egyre gyakrabban felszólaló üzletember.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×