eur:
389.06
usd:
363.64
bux:
68285.26
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Epidemic coronavirus gene and background image
Nyitókép: artplus/Getty Images

A Moderna vezetője szerint közeledhetnek a járvány végnapjai

Észszerű azt gondolni Stephane Bancel vezérigazgató szerint, hogy a pandémia végjátékához közeledünk.

"80 százalék esély van arra, hogy ahogyan az omikron vagy a SARS-CoV-2 vírus fejlődik, egyre kevésbé virulens változatokat fogunk látni" - mondta a Moderna vezérigazgatója. Hozzátette, hogy nem szabad azért figyelmen kívül hagyni azt a 20 százalékot sem, amely szerint egy az omikronnál is virulensebb változat jön létre.

"Szerencsénk volt, hogy az omikron nem volt nagyon virulens, de még így is emberek ezrei halnak meg naponta a bolygón miatta" - mondta Stephane Bancel a CNBC cikke szerint.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az elmúlt hét napban világszerte 15,47 millió új megbetegedést jelentettek, ugyanebben az időszakban 73 162 haláleset történt. Az omikron változat ragályosabb a deltánál, ugyanakkor kevésbé súlyos megbetegedést okoz, az általa jelentett veszély csökkenőben van.

Tedrosz Gebrejeszusz, a WHO vezetője ugyanakkor arról nyilatkozott januárban, hogy veszélyes lenne azt hinni, a végéhez közeledik a pandémia.

Ő épp azt mondta, távol állunk a pandémia végétől, mivel az omikron terjedése új variánsok létrejöttéhez fog majd vezetni. Anthony Fauci, a Fehér Ház vezet orvosi tanácsadója is azt mondta, nyitott kérdésként tekint arra, hogy az omikron elhozza-e a járvány végét.

Januárban a Moderna bejelentette, hogy klinikai vizsgálatot indított egy olyan emlékeztető injekció biztonságosságának és hatékonyságának tanulmányozására, amely kifejezetten az omikron változatot célozza. A vizsgálat első résztvevője a vállalat szerint már megkapta az omikron-specifikus emlékeztető injekció egy adagját. Várhatóan mintegy 600 felnőtt, 18 éves és idősebb résztvevőt vesznek fel a vizsgálatba, akiket két csoportra osztanak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×