eur:
394.31
usd:
370.31
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Omicron Variant at warning sign in city - new variant of Covid 19
Nyitókép: DMEPhotography/Getty Images

A WHO már négy omikron variáns miatt aggódik

Az Egészségügyi Világszervezet már talált is egy ragályosabb alvariánst.

A WHO arra számít, hogy a még ragályosabbnak tűnű omikron alvariáns, a BA.2 a világ egyre több pontján fog megjelenni, igaz, az még nem világos, hogy az alvariáns képes-e áttörni az eredeti omikronnal fertőzöttek védelmét – írja a CNBC alapján a Portfolio.

A szervezet jelenleg négy különböző omikrpn alvariánst figyel meg, és azt már tudja, hogy a BA.2 alvariáns még ragályosabb, mint a jelenleg domináns omikron, ezért valószínűleg még jobban el fog terjedni.

Nincs arra utaló jel, hogy az alvariánsok által okozott betegség bármelyike súlyosabb lenne, mint az eredeti omikroné, de a kutatások még folyamatban vannak. A WHO szerint az oltások továbbra is hatékonyak, azt viszont egyelőre nem tudják biztosan, hogy a BA.1 betegségen átesetteket mennyire fertőzi a BA.2.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×