INFORÁDIÓ
2022. június 27. hétfő
László

safer internet program

nemzetközi gyermekmentő szolgálat

digitális

Február 8-án lesz az idei Safer Internet Day

Február 8-án lesz az idei Safer Internet Day

Infostart

Az esemény mottója ezúttal: „Együtt egy jobb internetért!”

Idén február 8-án lesz a Safer Internet Day, vagyis a Biztonságos Internet Nap, melynek alkalmából a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) mint a Safer Internet Program magyarországi konzorciumvezetője a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Orczy Úti Kollégiumában internetbiztonsággal kapcsolatos programot szervez.

A Biztonságos Internet Nap – Safer Internet Day (SID) – célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül közel 200 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire. Nagy informatikai cégek, civil szervezetek, pedagógusok, gyerekek és szüleik fognak össze, hogy együtt mutassanak rá a világháló fontosságára, és fogalmazzák meg annak pozitív, illetve negatív hatásait. A Safer Internet Day idén 19. alkalommal kerül megrendezésre szinte a világ minden országában.

Az idei SID magyarországi együttműködő partnerei a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI), a Quadron Kibervédelmi Kft., a T-Systems Magyarország és a Google.

A rendezvényen bemutatják a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Google közös fejlesztésű, 2021 nyarán elindított oktatási programját, a Legyél az Internet Ásza! (Be Internet Awesome) tananyagát, amely nemcsak a gyerekeknek és a tanároknak, hanem a szülőknek is segít eligazodni az internet világában, és eszköztárat biztosít nekik a felmerülő problémák megoldásához.

A rendezvényen meghirdetik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a NBSZ Kiberbiztonsági Intézet gyerekeknek szóló új pályázatát, egy internetbiztonságról szóló képregénypályázatot. A fődíj a legjobb képregény megfilmesítése lesz.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018