eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Február 8-án lesz az idei Safer Internet Day

Az esemény mottója ezúttal: „Együtt egy jobb internetért!”

Idén február 8-án lesz a Safer Internet Day, vagyis a Biztonságos Internet Nap, melynek alkalmából a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) mint a Safer Internet Program magyarországi konzorciumvezetője a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Orczy Úti Kollégiumában internetbiztonsággal kapcsolatos programot szervez.

A Biztonságos Internet Nap – Safer Internet Day (SID) – célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül közel 200 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire. Nagy informatikai cégek, civil szervezetek, pedagógusok, gyerekek és szüleik fognak össze, hogy együtt mutassanak rá a világháló fontosságára, és fogalmazzák meg annak pozitív, illetve negatív hatásait. A Safer Internet Day idén 19. alkalommal kerül megrendezésre szinte a világ minden országában.

Az idei SID magyarországi együttműködő partnerei a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI), a Quadron Kibervédelmi Kft., a T-Systems Magyarország és a Google.

A rendezvényen bemutatják a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Google közös fejlesztésű, 2021 nyarán elindított oktatási programját, a Legyél az Internet Ásza! (Be Internet Awesome) tananyagát, amely nemcsak a gyerekeknek és a tanároknak, hanem a szülőknek is segít eligazodni az internet világában, és eszköztárat biztosít nekik a felmerülő problémák megoldásához.

A rendezvényen meghirdetik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a NBSZ Kiberbiztonsági Intézet gyerekeknek szóló új pályázatát, egy internetbiztonságról szóló képregénypályázatot. A fődíj a legjobb képregény megfilmesítése lesz.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×