eur:
393.97
usd:
368.73
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
2021. február 1-jén közreadott kép a Google  amerikai informatikai óriáscég székházáról az egyesült államokbeli Mountain View-ban 2013. január 3-án. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. február 1-jén bejelentette, hogy Ausztráliában a Microsoft Bing keresőjét fogják használni, amennyiben a Google és a Facebook betartja fenyegetését és korlátozza a szolgáltatásait az ausztrál felhasználók számára. Az ausztrál kormány  médiapiacot szabályozó kódexének tervezete szerint a két amerikai vállalatnak a törvény hatályba lépését követően fizetnie kell a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.
Nyitókép: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Szigorú döntést hozott a Google

A techóriási februártól fizetés nélküli szabadságra küldheti, fél évvel később fel is mondhat azoknak a dolgozóknak, akik nincsenek beoltva a Covid ellen.

Súlyos szankciókkal néznek szembe azok a Google-dolgozók, akik nem kérik a koronavírus elleni oltást – írja a CNBC. A cég belső dokumentumai szerint aki 2022. január 18-ig nem adatja be magának az oltást, azt előbb 30 napra szabadságra küldik, ha pedig ez után sincs beoltva, fél év fizetés nélküli szabadság következik. Ha a fél év elteltével sem oltatta be magát a dolgozó, akkor felmondják a szerződését.

Az alkalmazottaknak már december 3-ig fel kellett tölteniük az oltottságot igazoló dokumentumaikat, vagy meg kellett jelölniük az egészségügyi vagy vallási okokat, amiért nem kérik az oltást. Azóta folyamatosan veszik fel a kapcsolatot azokkal a dolgozókkal, akik nem tudták igazolni Covid-védettségüket.

A Biden-adminisztráció még novemberben írta elő, hogy január 18-tól a száz főnél több embert foglalkoztató cégek követeljék meg az oltást vagy folyamatosan teszteljék dolgozóikat, de ezt a rendeletet egy szövetségi bíróság egyelőre felfüggesztette. A Google ennek ellenére begyűjtötte több mint 150 ezer alkalmazottja adatait, hogy ha szükséges, be tudja tartani a kormányzati előírásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×