eur:
394.36
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára és Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa (b-j) a minisztérium vadhúsadományának átadásán a Szent László Kórház főbejárata előtt 2020. május 14-én. Kétezer adag vadhúst, hűtött konyhakész szarvas- és őzkészítményeket adományoztak a koronavírusos betegeket ellátó Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt

Szlávik János: van egy jó hír az omikron mutánsról

Az eddigi tapasztalatok szerint az oltottakat is megbetegíti ez a variáns, de náluk nem produkál súlyos megbetegedést – mondta az infektológus.

Várható volt, hogy újabb és újabb variáns fog megjelenni. Az omikron ennek egy élő példája, és nagyon valószínű, hogy ez a változat sokkal jobban terjed emberről emberre, mint a korábbiak – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Tv2 reggeli műsorában.

Ezt a vírusvariánst alig néhány hete ismerték fel, de Dél-Afrikában már beindított egy újabb járványhullámot, és a szakember szerint a jó hír az, hogy úgy tűnik, hogy a klinikai tünetei enyhébbek, általános vírusfertőzéses tüneteket produkál: fejfájás, ízületi fájdalom, gyengeség, de nem jár köhögéssel, légszomjjal, ízérzésvesztéssel

Az eddigi tapasztalatok szerint az oltottakat is megbetegíti ez a variáns, de náluk nem produkál súlyos megbetegedést.

"Meg kell várni, hogy Európában hogy alakulnak majd a klinikai jelek, és akkor lehet erről következtetéseket levonni. Még nem lehet kijelenteni azt, hogy veszélyesebb vagy nem veszélyesebb" – mondta Szlávik János, és kiemelte, elkerühetetlen, hogy az omikron-vírusvariáns Magyarországon is megjelenjen.

Szlávik János elmondta, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy a jelenlegi koronavírus elleni oltások mennyire hatékonyak a vírusvariánssal szemben, de az biztos: az oltatlanokra ugyanolyan veszélyes, mint a delta mutáns.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×