eur:
390.67
usd:
366.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét a Karmelita kolostorban 2020. október 3-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyar Orvosi Kamara: zárt tér? Maszk!

A kamarai elnöke minden zárt térben előírná a kötelező maszkhasználatot.

Kései, de jó intézkedésnek tartja Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a maszkkötelezettség isszavezetését. Az orvos az Mfor.hu-nak adott interjújában beszélt erről, amelyet a HVG foglalt össze.

Szerinte a kormányokra jellemző, hogy a közhangulatot figyelve haladnak a döntésekkel, ezért késnek azok rendre.

A védekezést tekintve a svájci modell híve.

"Önmagában egyetlen védekezési mód sem tud teljes eredményt produkálni, tehát nem igaz, hogy csak az oltás mindent megold, vagy önmagában a maszkviselés, vagy a távolságtartás, vagy a személyi higiénia. Ezek együtt azonban már tudnak eredményesek lenni" – mondta.

A MOK támogatja a munkáltatók bevonását is az átoltottság növelésébe, ugyanakkor a védettségi igazolvány megkövetelését szintén fontosnak tartják a tömegrendezvényeken, a színházakban és a mozikban. A kötelező maszkhasználatot még általánosabban rendelnék el, nemcsak a tömegközlekedési eszközökön, hanem minden zárt térben.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökéről a testület november 27-i országos küldöttgyűlésén bizalmi szavazás lesz, amit maga Kincses Gyula kért.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×