eur:
394.35
usd:
370.59
bux:
66205.26
2024. április 16. kedd Csongor
Cupertino, 2016. október 27.Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója a vállalat újdonságait bemutató rendezvényen az Apple kaliforniai központjában, Cupertinóban 2016. október 27-én. (MTI/EPA/Tony Avelar)
Nyitókép: Tony Avelar

Félmilliárd dollárt perelt el egy kis cég az Apple-től

Szabadalmakat sértett az amerikai óriás, de fellebbez a döntés ellen.

502,8 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte egy texasi bíróság az Apple-t. Az óriáscég a döntés szerint megsértette a VirnetX nevű cég virtuális privát hálózatokra, vagy ismertebb nevén VPN-technológiára vonatkozó négy különböző szabadalmát – írja az Index.

A VirnetX eredendően 700 millió dolláros kártérítést követelt ötleteik lemásolása miatt, de az Apple ezt túlzónak találta, és egy 113 millió dolláros csomagot ajánlott fel. "Ez az ügy egy évtizede húzódik, olyan szabadalmakról, amelyeknek nincs közük a termékeink alapvető működéséhez, és amiket a szabadalmi hivatal is érvénytelennek nyilvánított" – közölte az Apple képviselője az AFP kérdésére.

A VirnetX újító adatbiztonsági megoldásaira épült szoftvere nem aratott sikert, ezért főleg jogdíjakból tesz szert bevételre. A néhány főt alkalmazó kis cég azért indított pert, mert véleményük szerint az Apple VPN On Demand, FaceTime, iMessage alkalmazások szabadalmaztatott megoldásaikat használják.

A VirnetX első Apple elleni perét szintén siker koronázta, akkor a FaceTime egyes funkciói miatt keveredett jogi vitába a céggel. Az ügy 440 millió dollárjába került az Apple-nek. A biztonsági cég korábban a Microsoftot is sikerrel perelte: előbb 200, majd 23 millió dollárt nyert az amerikai szoftvervállalattól – emlékeztet a hvg.hu.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×