eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Íme minden telefontolvaj réme: a csúszó-ficánkoló kütyü

A zsebből való kilopást teszi lehetetlenné egy új szabadalom.

Egy új találmány segítségével nehezebb lesz észrevétlenül ellopni a telefont, ráadásul az ígéretek szerint kevésbé lesz esélyes kirántani a zsebünkből a telefonnal együtt a pénzünket, hitelkártyánkat vagy pénztárcánkat - írja a Qubit.

A fejlesztés az Ericssoné, a lényege pedig, hogy különféle olyan szenzorok vannak a telefonon, amelyek tudják, táskában, zsebben vagy asztalon tartózkodik-e a készülék, sőt, még a gazdáját is felismeri.

A cég azt is ígéri, hogy ha mi magunk fogjuk meg a telefont, jobban tapad majd a kezünkhöz, így nehezebb lesz elejteni; a tulajt szívverés és ujjlenyomat alapján azonosítja.

A telefon úgy "dolgozik", hogy először azonosítja a hozzáérőt, majd megállapítja, hol van, ezt követően a szenzorok adatai alapján a készülék maga dönti el, hogy "katapultál-e" csúszóssága segítségével,

amit a vibráció biztosít, de nem rezgést fogunk érzékelni, hanem csúszósságot - e technológiát 2014-ben fejlesztették ki.

Egyelőre nem tudni, mikor jönnek piacra az új, ficánkoló mobilok.

A The Telegraph írt arról nemrég, hogy ma már több mobilt lopnak, mint más személyes értéktárgyat, illetve pénzt.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×