eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk

A világ legjobbjai között a Semmelweis Egyetem

Felkerült a világ 800 legjobb egyetemét tartalmazó, a londoni székhelyű Times Higher Education által publikált világrangsorra a Semmelweis Egyetem, mely eredményei alapján az 501-600. helyezés közötti sávban szerepel. A listán hat hazai felsőoktatási intézmény szerepel, melyek közül a legjobb helyre a Semmelweis Egyetemet rangsorolták az összeállítás készítői.

A világrangsor öt fő terület mutatói alapján méri az intézményeket: oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. A legjobban ez utóbbiban szerepelt a Semmelweis Egyetem, a külföldi hallgatók és oktatók arányának, valamint a nemzetközi együttműködésben születő publikációk kiemelkedő számának köszönhetően - olvasható az egyetem honlapján.

A Times Higher Education rangsor összeállításához 1 126 intézménytől gyűjtöttek adatokat, 11,3 millió tudományos dolgozatot vizsgáltak meg és több mint 11 000 tudományos körben kiküldött kérdőívet elemeztek. A rangsor szerkesztője, Phil Baty úgy fogalmazott: ez a 12. év, hogy összeállítják a THE világrangsort, mely a világ legmagasabb presztízsű és legelismertebb rangsorai között van. Az oktatás, kutatás, tudás-transzfer és nemzetköziség mérése szigorú standardokon alapul. "A Semmelweis Egyetem számára kiemelkedő eredmény, hogy bekerült a világ legjobb egyetemei közé az 501-600. helyen" - fogalmazott.

Összesen 345 európai egyetem került fel a listára, melyet első három helyezettje a California Institute of Technology, a University of Oxford és a Stanford University.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×