eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Magyar tudóst is kineveztek az Európai Kutatási Tanács tudományos tanácsába

Az Európai Bizottság csütörtökön nyolc új tagot nevezett ki az Európai Kutatási Tanács irányító testületébe, a tudományos tanácsba. Az új tagok közt van Kondorosi Éva növénybiológus.

A kinevezések a tudományos tanács 2013 elején kezdődő, szakaszos megújításának a részét képezik. Az új tagok megbízatása a jövő év végéig tart, amikor az EU úgynevezett hetedik kutatási keretprogramja is lezárul.

Az újonnan kinevezett tagokat az EKT független, állandó - hat elismert tudósból álló - "azonosító bizottsága" kutatta fel. Az új tagok keresése során a tudományos közösséggel is konzultáltak.

Az EKT tudományos bizottsága 22 tudósból áll. A testület 2011-ben részben már megújult. A pénteki európai bizottsági határozattal a tagok harmada cserélődik ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×