eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ismét elhalasztották a Discovery indítását

Ismét elhalasztották a Discovery amerikai űrrepülőgép indítását, amelyet ezúttal december 3-ra tűztek ki - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.

Az új startidőpont december 17. és 20. között lesz. Az újabb halasztás oka az, hogy a mérnökök egyelőre nem tudták megállapítani a külső üzemanyagtartályon keletkezett repedések okát. Ezeket a november 5-re tervezett start hidrogénszivárgás miatti elhalasztását követően észlelték.

Korábban kedvezőtlen időjárási viszonyok és különböző műszaki problémák miatt nem indították el a Discoveryt.

A Discovery 6 fős legénységgel a fedélzetén többek között a Föld körül átlagosan 350 kilométeres magasságban keringő Nemzetközi Űrállomásra szállítja majd az első emberszerű robotot, a Robonaut 2-t, valamint az űrsikló 12 napos missziója keretében karbantartási munkálatok céljából két űrsétát is tervbe vettek.

A Discoverynek ez lenne az utolsó útja az űrbe, a tervek szerint 2011-ben ugyanis kivonják a használatból. Az űrsikló 1984. augusztus 30-án repült először.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×