eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mit éreznek a nők, amikor sminkelnek?

Azt vizsgálta egy japán kutatócsoport, hogy mit éreznek a nők, amikor sminkelnek. Arra a következtetésre jutottak, hogy a nőkben ekkor a remény, a bátorítás és a becsvágy érzései keverednek bennük. A csapat szerint hasonló történhet a férfiaknál, amikor borotválkoznak.

A kutatók szerint, amikor egy nő sminkkel vagy smink nélkül látja a saját arcát, akkor arra gondol, miként fog festeni mások előtt, és beindul egy "jutalmazási rendszer", ami dopamint termel, hogy gyönyörérzést keltsen.

Az eddig is ismert volt, hogy az agy egy bizonyos részének aktivitásakor egyes cselekvésekből gyönyörérzésünk származik.

Amikor egy nő a tükörbe néz, elképzeli, hogyan fog kinézni sminkben. Ekkor a remény, a bátorítás és a becsvágy érzései keverednek benne. A csapat szerint hasonló történhet a férfiaknál, amikor borotválkoznak.

Mindez egy olyan kétéves kutatómunka eredménye, amelyet a Kanebo nevű kozmetikai óriáscég rendelt meg.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×