eur:
390.65
usd:
364.14
bux:
68411.47
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Májzsugor tizedeli a ritka ragadozókat

Az utóbbi három napban 26 krokodil tetemét találták meg India északi részén, a szakemberek szerint májzsugor végzett a veszélyeztetett faj példányaival.

A hatóságok jelentése szerint a hüllők az északi Uttar Pradesh és az ország középső részén lévő Madhya Pradesh állam határát alkotó Chambal folyóban pusztultak el.

Az Uttar Pradesh-i természetvédelmi hatóság vezetője elmondta: a boncolás eredményei megerősítették, hogy májzsugor okozta a krokodilok végzetét.

A tömeges pusztulás oka nem lehet vegyi mérgezés, mert halpusztulást nem észleltek. A tudósok most alaposan kielemzik a folyó vizét, májkárosító anyagokat keresve.

A májzsugor során elhalnak a máj szövetei, ami rövidebb vagy hosszabb idő alatt ellehetetleníti az életfontosságú szerv működését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×