eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Magyar a világ feltalálóinak élén

Vedres Andrást választotta elnökévé a Feltalálók Világszövetsége. A 66 éves gyógyszervegyész a Magyar Feltalálók Egyesületének főtitkára is.

Vedres András az InfoRádióban elmondta: a Feltalálók Világszövetsége hasonló az ENSZ-hez, nyolcvan ország képviselteti magát a szervezetben.

A gyógyszervegyész szerint ez az elismerés részben neki, részben a többi magyar feltalálóknak szól.

A statisztikai adatok alapján Magyarország ugyan csak a fejlődő országok szintjén van az innovációban, de az a kevés műszaki alkotás kifelé úgy tűnik, mintha az ország az élvonalban lenne - tette hozzá Vedres András.

A szakember kitért arra is, hogy az idei hatodik géniusz nemzetközi találmányi kiállítással egy időben rendeznek egy konferenciát is, ahol végigveszik az innováció támogatásának lehetséges módjait.

Szükség van az állam hathatós támogatására, mert az élet bizonyította, hogy enélkül lelassul az innováció - hangsúlyozta Feltalálók Világszövetségének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×