eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyar a világ feltalálóinak élén

Vedres Andrást választotta elnökévé a Feltalálók Világszövetsége. A 66 éves gyógyszervegyész a Magyar Feltalálók Egyesületének főtitkára is.

Vedres András az InfoRádióban elmondta: a Feltalálók Világszövetsége hasonló az ENSZ-hez, nyolcvan ország képviselteti magát a szervezetben.

A gyógyszervegyész szerint ez az elismerés részben neki, részben a többi magyar feltalálóknak szól.

A statisztikai adatok alapján Magyarország ugyan csak a fejlődő országok szintjén van az innovációban, de az a kevés műszaki alkotás kifelé úgy tűnik, mintha az ország az élvonalban lenne - tette hozzá Vedres András.

A szakember kitért arra is, hogy az idei hatodik géniusz nemzetközi találmányi kiállítással egy időben rendeznek egy konferenciát is, ahol végigveszik az innováció támogatásának lehetséges módjait.

Szükség van az állam hathatós támogatására, mert az élet bizonyította, hogy enélkül lelassul az innováció - hangsúlyozta Feltalálók Világszövetségének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×