eur:
395.9
usd:
364.98
bux:
65547.26
2024. március 19. kedd Bánk, József
Olasz Anna a célban a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 4-én. Olasz Anna negyedikként végzett a versenyszámban.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Olasz Anna: a verekedést is jobban megéreztük

A kitűnő versenyzéssel a negyedik helyen záró Olasz Anna boldogan értékelte teljesítményét a női nyílt vízi úszók versenye után a tokiói olimpián

„Nagyon meleg volt, ezért a ritmusváltások és az előzések nehezek voltak, eleve tempót úszni sem volt könnyű, illetve a verekedést is jobban megéreztük” – értékelt az MTI-nek nagyon jókedvűen és mosolygósan Olasz Anna. – „Az utolsó kör előtt még reménykedtem, hogy kijövünk itatni, de nem jöttünk, közben pedig mutatták, hogy nyolcadik vagyok. Ettől egy kicsit megnyugodtam, mert előzetesen azt a célt tűztem ki, hogy az első nyolc között végezzek."

Olasz azt mondta, a hajrának a helyezése tudatában nem görcsösen vágott neki, valamint látta az előtte úszókon, hogy fáradtak, ezért tudott még négyet is előzni a célig.

Tokió, 2021. augusztus 4.
Olasz Anna (k) a célban a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 4-én. Olasz Anna negyedikként végzett a versenyszámban.
MTI/Czeglédi Zsolt
Tokió, 2021. augusztus 4. Olasz Anna (k) a célban a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 4-én. Olasz Anna negyedikként végzett a versenyszámban. MTI/Czeglédi Zsolt

„Motivált, hogy le tudom őket hagyni, és nem az van, hogy nekem kell előre menekülnöm, mert jönnek mögöttem" – fogalmazott, és hozzátette, szerinte a mostani mezőnyből Cunha "érdemelte meg legjobban" az olimpiai aranyat.

"Abból a szempontból nehéz úszás volt ez, hogy végig fájt, de általában minden 10 kilométer után úgy jövünk ki a vízből, hogy ez volt a legnehezebb versenyünk" - nyilatkozta Olasz, és elárulta, az eredetileg elképzelt taktikától egy kicsit eltért, de így is jól sikerült beosztani az erejét, és adott helyzetekben a legjobb döntéseket hozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×