eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
A svájci Pirmin Werner a férfi síakrobaták ugrás számának döntőjében a 2022-es pekingi téli olimpián, a csangcsiakoui zónában lévő Kenting Havas Parkban 2022. február 16-án.
Nyitókép: MTI/AP/Gregory Bull

Nem csak az oroszokat tiltották ki a paralimpiáról

Rendkívüli döntés született a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság részéről.

Mégsem indulhatnak az orosz és fehérorosz sportolók a pénteken kezdődő pekingi téli paralimpián.

Egy rendkívüli ülésen a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság igazgatótanácsa úgy határozott, hogy megtagadja az orosz és fehérorosz sportolók nevezését a pekingi paralimpiai téli játékokra - olvasható a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) csütörtöki közleményében. "Ez azt jelenti, hogy ezen országok parasportolói a továbbiakban nem vehetnek részt az eseményen."

Az IPC egy napja még úgy foglalt állást annak kapcsán, hogy Oroszország - fehérorosz támogatással - háborút indított Ukrajna ellen, hogy a két ország sportolói versenyezhetnek, de csak függetlenként a paralimpiai zászló alatt, az éremtáblába pedig nem számítanak bele az eredményeik.

A paralimpia jövő vasárnapig tart. A magyar színeket egy versenyző képviseli Pekingben: a monosíző Dumity Richárd jövő csütörtökön óriás-műlesiklásban, két nappal később pedig szlalomban indul.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Magyarország–Svájc 0-0
Euro 2024

ÉLŐ: Magyarország–Svájc 0-0

Első mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon, az ellenfél, Kölnben, Svájc. A csoport másik mérkőzésén a németek 5-1-re legyőzték a skótokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×