eur:
394.15
usd:
364.99
bux:
65490.4
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A svájci Pirmin Werner a férfi síakrobaták ugrás számának döntőjében a 2022-es pekingi téli olimpián, a csangcsiakoui zónában lévő Kenting Havas Parkban 2022. február 16-án.
Nyitókép: MTI/AP/Gregory Bull

Nem csak az oroszokat tiltották ki a paralimpiáról

Rendkívüli döntés született a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság részéről.

Mégsem indulhatnak az orosz és fehérorosz sportolók a pénteken kezdődő pekingi téli paralimpián.

Egy rendkívüli ülésen a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság igazgatótanácsa úgy határozott, hogy megtagadja az orosz és fehérorosz sportolók nevezését a pekingi paralimpiai téli játékokra - olvasható a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) csütörtöki közleményében. "Ez azt jelenti, hogy ezen országok parasportolói a továbbiakban nem vehetnek részt az eseményen."

Az IPC egy napja még úgy foglalt állást annak kapcsán, hogy Oroszország - fehérorosz támogatással - háborút indított Ukrajna ellen, hogy a két ország sportolói versenyezhetnek, de csak függetlenként a paralimpiai zászló alatt, az éremtáblába pedig nem számítanak bele az eredményeik.

A paralimpia jövő vasárnapig tart. A magyar színeket egy versenyző képviseli Pekingben: a monosíző Dumity Richárd jövő csütörtökön óriás-műlesiklásban, két nappal később pedig szlalomban indul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×