eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az amerikai születésű Krueger John-Henry (b) és a lett Reinisw Berzins a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres versenyének selejtezőjében 2021. január 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa

Hét magyar is versenyez szerdán a téli olimpián

Hét magyar is versenybe száll a téli olimpia szerdai napján. Összesen hat aranyérem talál gazdára, megkezdődik a férfi jégkorongtorna.

Tóth Zita alpesisíben indul, reméljük, nagyobb szerencsével jár műlesiklásban, mint hétfőn az „óriásban”. A programban két futam szerepel, 3.25-kor kezdődik az első, 6.45-kor a második, magyar idő szerint.

Hódeszkában a női félcső selejtezőjében indul Kozuback Kamilla, ez a jobbik száma. Szerepel még a programban a női krossz (ebben eljutnak az aranyosztásig) és a férfi félcső selejtezője.

Rövidpályás gyorskorcsolyában a női 1000 méteren a selejtezőket tartják, Jászapáti Petra és Künya Zsófia érdekelt. Ha az első körből továbbjutnak, akkor is véget ér számukra a versenynap, mert a váltó szerepel a további programban, abban nem szerzett indulási jogot a magyar négyes.

A férfiaknál az 1500 méteres versenyeket rendezik, Krueger John-Henry, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is indul. Egyiküknek sem ez a legerősebb száma, várhatóan az elődöntőben kapnak majd igazán nehéz feladatot. A program délben kezdődik.

Északi összetettben az egyéni normálsánc versenye 9 órakor, a 10 km-es sífutás egy órával később kezdődik. Síakrobatikában a férfi big air döntőjét tartják, már hajnali 4 órától. Szánkóban a férfi kettesek kezdenek, az első két futammal.

Curlingben a férfiak selejtezőjében Dánia–Kanada, Egyesült Államok–Orosz csapat, Norvégia–Svájc, Kína–Svédország mérkőzést rendeznek. A férfi hokitornán rögtön láthatjuk a favorit oroszokat (a svájciak ellen) és a cseheket (a dánok ellen).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×